Vita Pura, gezonde leefstijl!

Een gezonde leefstijl, daar is het waar het in de praktijk van Vita Pura over gaat. Met aandacht voor gezonde onbewerkte voeding, beweging, ontspanning en een gezond gewicht.
Vita Pura: voor iedereen die een gezonde leefstijl zoekt, vindt en wil behouden.

Gezonde voeding

Er is bijna niets wat de gezondheid zó bepaalt als je voeding. Wat je in je mond stopt, is altijd van invloed. Het heeft effect op je weerstand, je huid, je energie, je hart en je humeur.

Er is ook bijna niets wat de gezondheid zo kan verstoren als voeding. Diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, allergie: de grote ziektes van deze tijd hebben allemaal een relatie met voeding. Geen wonder dus dat voeding de aandacht trekt in de media.

Maar wat is nu gezond? Hoe houd je het lekker, hoe blijf je genieten van eten? Vita Pura helpt je om puurder, gezonder, voedzamer en lekkerder te eten. En je de voordelen voor nu en later in te laten zien.

Geen dieet maar gezondere keuzes

Je wilt ervan af! Van die kilo’s op je buik, billen en benen. Maar dan wel op een manier die goed voor je is. Geen crashdieet waarbij je je alleen maar slapjes en hongerig voelt. Geen rare zakjeskuur waardoor je niet samen met je gezin kunt eten.

Als je overstapt op een puur gezond eetpatroon en je houdt je aan de aanbevolen hoeveelheden, zul je waarschijnlijk op een rustige, gemakkelijke manier wat kilo’s verliezen. Als je meer wilt afvallen, dan kun je er voor kiezen om koolhydraten te beperken. Minder brood, pasta en granen en geen suiker en zoetigheid.

Zorg wel voor ruime porties groenten, salades en peulvruchten op je bord. Eet ook regelmatig tussendoortjes en ga niet mager /light eten. Vet heb je nodig en het zorgt voor verzadiging.

Honger lijden is echt niet nodig en bovendien niet goed voor je humeur. Vita Pura geeft je stap voor stap de tips en trucs om dat te fiksen.

In balans

Voeding is een krachtig middel om je gezondheid te beïnvloeden, maar natuurlijk niet het enige middel. Ook lichaamsbeweging, ontspanning, naar buiten gaan en voldoende slaap horen bij een gezonde leefstijl.

Een gezonde levensstijl levert je veel voordelen op. Zo zul je je beter voelen, je zult er beter uitzien, je wordt gezonder, je conditie verbetert en een gezonde levensstijl kan preventief werken tegen allerlei chronische aandoeningen. Wist je dat een gezonde levensstijl zelfs depressies kan tegengaan?

Een gezonde leefstijl bereik je door gezond te eten, voldoende te wegen, te slapen en te ontspannen en naar buiten te gaan. Vita Pura is jouw coach!